Nye nettsider på vei

Vi gleder oss til å dele vårt nye navn og lansere nye nettsider om ikke så lenge. Her finner du informasjon om endringer du kan forvente på de nye nettsidene.

ENDRINGER KOMMER: Snart lanserer vi nye nettsider med nytt design. Slik ser de ut i dag.

Dagens nettsider, nlb.no og Websøk/Min side, har ulik utforming og fungerer ikke så godt sammen. Nå utvikler vi nettsider med nytt design som skal gjøre det enklere å finne fram.

Dette kan du forvente på de nye nettsidene:

  • De to nettstedene nlb.no og Websøk/Min side vil oppleves som ett nettsted.
  • Når du er innlogget, vil det bli enklere å finne boktips. Du kan låne bøker og finne lesetips på samme sted. 
  • Alt bokinnholdet – nye bøker, kategorier og anbefalinger – vil være bak knappen Finn bøker, ikke på forsiden, som i dag.
  • Nettsidene får gjennomgående mørk bakgrunnsfarge.
  • Nytt boksøk kommer.
  • Det vil være mulig å logge inn med ID-porten.

Ulike ønsker og behov

Løsningene våre skal fungere for alle. Universell utforming er viktig, men også andre faktorer spiller inn i valgene vi tar. Noen lånere navigerer med lyd, andre bruker leselist. Forstørring av skjermbildet kan gjøre det mulig å se, men vanskeligere å få oversikt. For noen er det best med lite tekst og mange bilder. Andre har ingen nytte av bilder, fordi de ikke ser.

Vi samarbeider med lånere for å få kunnskap om ulike behov. Underveis i prosessen har vi gjennomført flere brukertester og fått nyttige tilbakemeldinger. 

Alt vil ikke være på plass med en gang. Vi fortsetter å justere, tilpasse og utvikle etter lansering. Tilbakemeldinger fra dere som bruker tjenesten, vil være viktig i arbeidet.

Les også:

Aktuelt

Kommer snart: NLB skifter navn

Snart får NLB nytt navn og nytt utseende. Nettsidene blir nye, og appene bytter navn. Vi letter på sløret for å varsle om endringene, men avslører ikke navnet riktig ennå.